Dagens citat!

- Fredde du håller på och bli tjock!
- Nej nej, jag är stor i grunden!

Från Solsidan


Haha så jäkla klockrent, den ska jag också börja med! ;)

Gravidvecka 34 Det går fort nu!

Ja nu är man redan inne i vecka 34 (sen i torsdags!)

Fatta ni V.34 det är helt otroligt! Börjar så smått fatta att jag snart kommer ha en livs levande bebis här i min famn. Känns både spännade och lite skrämmande samtidigt!

Vecka 34

Barnet:

Skillnad på natt och dag

Din bebis är nu fullt utvecklad, och kroppen har alldeles rätt proportioner. Hon eller han börjar bli starkare, och du kan känna rörelserna mer tydligt än någonsin tidigare. 

Pupillerna är nu färdigutvecklade och kan dra ihop sig. Bebisen kan se skillnad mellan natt och dag. Vissa tror till och med att barnet kan fokusera blicken vid den här tiden. 

Fötterna är mellan sex och sju centimeter långa.

Mamman:

Glöm inte bäckenbotten

Har naveln vänts ut och in? Du kanske känner dig lite öm under bröstkorgen, särskilt när du andas. Det beror på att din livmoder börjar bli riktigt stor och trycker uppåt. Under en graviditet ökar livmoderns vikt minst tio gånger, och dess volym minst femtio gånger. Du går fortfarande upp i vikt, runt ett halvt kilo i veckan. 

OK, det är vecka 34 och "bara" sex veckor kvar. Det kan kännas som en hel evighet när du väntar och längtar efter att få din kropp tillbaka. Ibland undrar man om de som säger "nu är det bara sex veckor kvar" någonsin varit gravida... 

Glöm inte att göra bäckenbottenövningarna. Kniper du regelbundet läker du bättre och bygger upp musklerna igen efter förlossningen.


Ja kan ju lova att jag känner mig öm i bröstkorgen, och andas och röra sig det kan man knappt haha! Känns faktiskt lite jobbigare nu än förra graviditeten. Eller jobbigare och jobbigare, känner mig större iallafall, har svårare att sitta normalt och böja mig och sånt :P Har iallafall inte lika ot i rygg/svank nu som förra gången, men det hinner väl komma det med!

 


Bebisen sparkar hårt där inne också, känns ibland som om den håller på och försöker ta sig ut genom magen! Haha

Kanske kommer en magbild imorgon, om ni har tur! ;)


Varför går tiden så himla fort?!

Fasiken vad tiden går, jag hinner ju inte med! Först är det måndag och sen är det helt plötsligt söndag, och man har inte hunnit med ett skit! Hur går det till?! Varför går tiden så snabbt??

Iförrsig så vill jag ju å ena sidan att tiden ska gå fort, så vi får träffa vår lilla bebis i magen snart! Men å andra sidan önskar man att tiden kunde gå lite saktare, så att man hinner med allt man ska innan bebisen kommer!
Men man kan väl inte få allt antar jag...

Man får försöka göra det bästa av den tid man har, o prioritera det man tycker är viktigast!

2 saker som irriterar mig denna dag!

1. Åkte buss in till stan idag, men var nära på att vända när ja skulle på bussen!

Jag säger bara de, fy fan vad det stank!!! Stank cigarettrök i hela jäkla bussen! Har precis alla börjat och röka eller vad är det här? Jag förstår faktiskt inte att dom själv inte tycker att dom luktar illa. Eller dom tycker det luktar gott kanske?!

Så 25 min på en illaluktande buss var inte så där värst trevlig, man kunde ju knappt andas!

Och jag vet jag är lite överkänslig mot lukt nu när jag är gravid, men den där lukten måste vem som helst ha känt på mils avstånd!

2. Såklart när jag var inne i stan så tog jag en snabbis på Mcdonalds ;P Min standard meny nu när ja åkt in så ofta til mvc o så vidare, har varit 2st Cheeseburgare och en Mcflurry Daim, billigt o mättande hehe.

Så jag skulle beställa lika idag då såklart, men när jag säger att jag ska ha Mcflurry så säger han i kassan att deras glassmaskin krånglar och att dom inte kan sälja glass!!!

Va fan lixom, vad är det är! Sån får dom väl för tusan se till och fixa! Det är sånt här som nästan får en gravid kvinna att börja gråta! Hur ska denna dag gå nu utan min Mcflurry Daim!

Så bara för att kompensera lite så lära jag in på affären och köpa en Marabou Daim. Same same men ändå different!


Varför ska jag jämt va så seg?!

Usch nu har jag inte bloggat på 3 dagar. Jag som lovade JD 2 inlägg om dagen, minst! Haha :D
Jag får väl försöka bättra mig! Men tiden går så fort och man har så mycket att göra, så man hinner ju själv inte med!

Just nu har jag så mycket att plugga, så det står mig upp i halsen. Men det är mitt eget fel som vanligt, eftersom jag har kommit lite efter. Så nu är det bara att plugga på som en tok Haha..

Ska verkligen bli skönt och sluta plugga sen! Har två veckor kvar på den här kursen nu, sen efter det har jag en till kurs på 5 veckor! Så jag får väl en vecka ledigt sen innan bebisen kommer, om man har tur hihi. Men det får gå, sen slipper jag ju iallafall att ha pluggandet hänga över mig och kan fokusera helt på mina två barn! Helt underbart ska det bli! :D

Nu måste jag tips om en underbar sångerska som kommer från mina hemmatrakter, och är fakiskt en "gammal kompis, eller bekant kanske" till mig!


Hanna Turi heter hon är helt Awesome, så lyssna på henne och njut!


Vilket bakslag! Både i vädret & graviditeten!

Ja det kan man ju lugnt säga nä det igår började snöa för fullt! Vilken hemsk tank man fick, tänk om vintern är tillbaka!!! Men som tur va så hann det bara bli nån centimeter, plus at de är stålande solsken idag, så vi får väl hoppas snön försvinner fort!

Jag vill ha vår nu, förstår dom inte det! (Dom=vädergudarna?! ;)).

Fy fan säger jag för att vara gravid idag iallafall! Först och främst är man ju så himla trött, så man inte piggnar till förens 10-11 på morgonen ( o då har jag ändå gått upp vid kl 6! ), sen när man väl piggnat till någrlunda så är det disk och dammsugning på schemat. Och efter att nu hadammsugat halva lägenheten, så är man helt död o sliten i kroppen, så man bara skulle vilja gå o lägga sig!

Är det verkligen så här trött man ska vara, och bli så här jäkla sliten bara man rör sig lite! 2 månader har man kvar nu, men om varje dag kommer va som denna så komemr de ju minst kännas som ett halvår, och det har jag ingen lust med!

Har käkat dextrosol här i hopp om lite mer energi, så man iallafall orkar gå en sväng med sonen till lekparken i det fina vädret!

God natt!

Nä om man bara skulle skita i allt och gå och lägga sig! Kan behövas!


Det var tur man tog vara på solen igår!

Det ju säga att de var tur man tog vara på Solen som var igår, för idag är det lika grått, trist och blåsigt ute som vanligt! Jag vill ha vår nu ju!!!

Vart alltså några timmar ute i lekparken igår i det härliga vädret. Är så härligt och vara ute med ungarna (svägerskan+hennes 2 barn var oxå med), och leka med dom och se dom ha de roligt :D Krävs så lite för att ens barn ska göra en på bra humör och känna sig lycklig!


Idag har jag vart in till stan på läkarbesök. Har fått nå röda utslag på ena armen och ryggen som inte vill ge med sig. Dom trodde först de var gravidsreleterat, därför jag fick en tid hos doktorn. Men hon visste inte riktigt var det kunde vara, hon trodde iallafall de intvar nå farligt utan attjag bara skulle smörja med vanlig hudkräm så skulle de gå väck! (Haha som att ni var så här intresserade av min utslag! ). Vi får väl hoppas att det hjälper.


1.5 timme kvar nu till jag ska gå och hämta sonen på dagis, så man får väl passa på att plugga lite under tiden! (Lite duktig måste manju försöka va! ;) ). Sen blir de hem och laga mat och sen lite små plock och lek resten av dagen skulle jag tro! :D



Som att sväva på små rosa moln!

Onsdag!
Vad ska vi säga om denna dag, vad händer?!

Solen skiner ute och ingen snö! Härligt, är våren här nu?! Man kan ju alltid hoppas!

Skulle vara så himla skönt och slippa kylan nu. Det får vara bra nu!


Solen idag har iallafall fört med sig lite vårkänslor, vilken kommer göra dagen mycket lättare, som att sväva på små rosa moln!


Jag får panik!!!

Den är verkligen panik! Jag kan inte gå utanför huset för jag har tappat bort min älskade pincett!!!

Mina ögonbryn ser hemska ut, som två stora buskar som inte har blivit friserade på evigheter!


Känns hemskt att inte kunna göra något åt det! Verklig panik!


Hoppas jag får låna svägerskans för en akut frisering! Sen ska jag införskaffa en sådan här! Undra vilken färg bara, haha ;P



Det är omöjligt att inte bli lite kär i....

Danny!



Känner mig som en liten fjortis när jag hela natten satt som fast klistrad framför Dannys melodifestivalen bidrag In the Club!

Satt där och va lite kär eller till o med små kåt i..

Danny! Låten! och såklart deras sköna dance moves!

Känns som om den här låten kan bli nått stort!

Hittade även den här fantastiska bilden på Danny! Himmelsk!


Är jag orsaken till min sons dåliga sömn?!

Det här med småbarns sömn är då ett mysterium.

Hur ska man göra för att få sina barn att sova hela natten!

Ska man låta dom ligga o skrika o gå in till dom var 5min, eller ska man låta dom ligga bredvid än i sin säng o riskera att sedan ha dom där många år framöver!?

Ja det här är verkligen inte lätt, finns ju 1000 olika sätt för att försöka få sina barn att sova på bästa sätt!

Jag får ingen fason på min 19 månaders sömn. Det har gått så himla bra i perioder där han har somnat själv i sin spjälsäng o sedan bara vaknat en gång på natten, tatt välling o sen somnat i sin säng igen. Just nu är det en liten jobbigare period, där han lär ligga bredvid mig för att somna, jag lägger sedan över honom i sin säng (som står bredvid våran) o sen vaknar han minst 2 ggr på natten ar välling o somnar bredvid mig där jag sedan låter honom ligga!

Jag vet jag har mycket mig själv att skylla, eftersom jag tror han sover bäst bredvid mig så låter ag honom ligga där istället för att lägga över honom i sin säng o kanske riskera att han vaknar igen.

Jag tänker så att sover han, så får ju jag med sova!


Just nu känns det bara som att de trots allt bara är jag själv som kan ta tag i det här problemet och jälpa honom till att få en bättre sömn!

Jag vet ju trots allt att nya rutiner fastnarefter någon dag. Några dagar kommer de vara jobbigt, men sedan sover han kanske mycket bättre!

Antar att det är bäst både för min son, mig själv och min man också om jag tar tag i det här så fort som möjligt

Men kommer jag verkligen att orka?!

Hur gör ni andra, har era barn perfekt sömn???

Ännu en mammablogg!

Hej alla mammor! Övriga som kan finna intresse i min blogg, och såklart JD!
Här har ni mig! En nolänning enda in i själen! Som fann sin livs kärlek i Skåne och har nu alltså flyttat till fel sida om dalaälven! Men vad gör man inte för kärleken :D
090602 fick vi vårt första efterlängtade barn, lilla Sven som är den underbaraste på denna jord! Vivänttar nu vårat andra barn som är beräknad til den 13 April. Så nu sitter man här höggravid och känner sig felare än någonsin! (Nog för att jag var fet före graviditeten också ;P). 6 kg plus nu! Och det känns också som om man har en stor medecinboll till mage och man rör sig därefter. Men pepp pepp snart bara 2 månader kvar sen har vi vår fjärde familjemedlem äntligen här!
Min blogg kommer handla mycket och mest om familjelivet. HUr det är att gå från ett till två barn och alla förväntningar, föroppningar och skräckscenarier man har! Det kommer såklart också handla mycket om mig själv, förhållanden och allt annat roligt och tråkigt som livet för med sig. Kommer väl så småning om, när jag orkar att ta tag i det, även handla om mitt försök att ännu en gång förska å ner i vikt! Man kan ju bara hoppas att det kommer funkar bättre den här gången!
Jag hoppas ni kommer uppskatta min blogg och både a del av mina erfarenheter och berättelser och även dela med er av era egna :D

RSS 2.0